Aldri alene

  • 100,-

Kari sine egne ord: "Sitatet aldri alene er noe som har stor betydning for meg og mine pårørende som i årevis følte oss så alene og hjelpeløse i livssituas


På lager.
Del

Kari sine egne ord: 

"Sitatet aldri alene er noe som har stor betydning for meg og mine pårørende som i årevis følte oss så alene og hjelpeløse i livssituasjonen vi havnet i for snart 4 år siden. Ingen viste hva som feilet meg og ingen hadde sett noe lignende, jeg ble kalt for et medisinsk mysterium. Da følte man seg så ekstremt alene og følte jeg var den enste med disse problemene. Men det viste seg at vi er flere, og at vi alle har følt oss så ekstremt alene, men gjemt oss. Da vi ofte føler oss misforstått og mistrodd, siden dette er en lidelse få har hørt om og har lite forståelse for, noe som kommer av at  det er lite kunnskap om lidelsen. Derfor er armbåndet Orange, fordi dette er fargen som representerer CRPS, og dette er en sykdom som absolutt bør settes mere fokus på, slik at kunnskapen kan bli større.

Når vi kom ut offentlig om situasjonen vi lever i har responsen vært overveldende og så ekstremt mange har engasjert seg, spesielt de fra hjemplassen min Bardu. Dette beviste at vi aldri var alene og at man har masse kjærlighet og støtte rundt seg, noe som kan være vanskelig å se og man fort kan glemme. Dette er noe som er viktig uansett hvilken vanskelig livssituasjon man kan havne i, for vi møter jo alle motgang i løpet av livet, å da er det så ekstremt viktig å huske på at man aldri er alene. Er alltid noen som bryr seg og vill hjelpe så godt man kan. Det representerer ikke bare de som er syke, men alle og at man trenger ikke å klare alt alene da det alltid finnes en hjelpende hånd som kan hjelpe deg videre på veien❤️"


Info fra spleisen:

Kari trenger hjelp med å få livet sitt tilbake fra smertemarerittet hun våknet opp til 2. oktober 2018.
For å kunne klare dette er hun avhengig av å reise til USA for å få behandling.
Kari har fått den sjeldne diagnosen CRPS (Complex regional pain syndrom), også kalt selvmordssyndromet.

Kari Olstad er i dag 19 år. Hun var en aktiv og positiv jente som drev med alpint og brukte all sin tid på ski og trening. Dette endret seg brått etter en litt uskyldig fallulykke under en treningssamling i Narvikfjellet da hun var 16 år.
Smertene hun fikk etter fallet ga seg ikke og 5 måneder senere våknet hun opp til ufattelige smerter.

Etter tre år og mange sykehusopphold fikk hun fastslått at fallulykken hadde utviklet seg til smertesykdommen CRPS.
CRPS beskrives som den høyeste målte smerte i verden og Kari forklarer at smertene føles som om hun blir satt fyr på.
Smertene er konstante, men toppes av smerteanfall. Da ligger Kari i fosterstilling, skriker, besvimer og kaster opp av smertene. Disse anfallene har den siste tiden blitt hyppigere.

Foreldrene til Kari beskriver dette som et mareritt som aldri tar slutt. Det å se sin datter lide på denne måten er forferdelig. Når Kari gråtkvalt av smerter ser på dem og oppriktig ber om å få dø, mens legene står hjelpeløse, er et levende mareritt for alle.

Kari er ikke redd for å dø, det hun er mest redd for er å leve med dette resten av livet.

I Norge finnes ingen behandling for smertene til Kari. Hun har prøvd alt hun har fått tilbud om, men dette har dessverre ikke gitt noen resultater. 

Kari er nå for det meste sengeliggende og til tider avhengig av krykker og rullestol. Hver dag er en kamp mot smertene. Så lite som lyd fra en radio eller kald trekk fra et vindu skjærer igjennom kroppen under smerteanfallene. Enkle hverdagslige ting som å dusje og gå er ufattelig utfordrerne da smertene tar alle kreftene.

Sykdommen har spredd seg i kroppen og de ulidelige smerteanfallene ser ut til å komme hyppigere så derfor haster det med å få Kari av gårde til USA, men dette er dyrt og forsikring i Norge dekker ikke  dette.

Dr. Katinka van der Merwe er en lege som har viet livet sitt til CRPS. Sammen med Spero-klinikken jobber hun med å gjenopprette balansen i det sentrale nervesystemet, slik at kroppen kan helbredes fra innsiden og ut. Klinikken har fantastiske resultater, med en langsiktig suksessrate på 84%. Dette er den eneste klinikken i verden som har spesialisert seg på dette feltet.

Kari har fått tilbud om plass på Spero-klinikken, april 2022
Behandlingen varer i minimum 12-14 uker.
Estimert totalsum for behandling, reise, kost og losji har en startpris på kr 700 000,-

Når Kari begynner sin behandling er hun 20 år og har levd i dette smertehelvete siden hun var 16 år. Dette skulle være hennes beste år i ungdomstiden, men slik ble det dessverre ikke.
Derfor har vi ikke mere tid å miste. Håpet om å få tilbake livet, kunne studere, står på ski og være med venner og famille er enda her. Derfor ber vi om hjelp på veien for å kunne oppnå dette.

Tusen takk til alle som vil hjelpe Kari med å kjempe livet sitt tilbake og ut av dette marerittet.

Les gjerne mer om CRPS her: https://nhi.no/sykdommer/muskelskjelett/andre-sykdommer/smertesyndrom-regionalt/

Les gjerne mer om Katinka van der Merwe og Spero klinikken her: https://www.thesperoclinic.com/about/

Se denne videoen for å forstå litt hvordan det er å leve med CRPS:
https://www.youtube.com/watch?v=f2_5dTBIrhw&list=PLRqZZGamgapw2Cnpj6RtzI50tga-Nc0lg&index=1