Hold fast! Drøm skal bli virkelighet

  • 100,-

Jeg heter Guro og jeg er i dag 22 år gammel. Når jeg var 15 og et halvt ble jeg bitt av flått og livet ble aldri det samme igjen.


På lager.
Del

Jeg heter Guro og jeg er i dag 22 år gammel. Når jeg var 15 og et halvt ble jeg bitt av flått og livet ble aldri det samme igjen. Jeg var en aktiv jente, som gjorde det bra på skolen og på fotballbanen, men plutselig kunne jeg ikke lenger være den jeg var eller gjøre de tingene jeg kjente til. Jeg mistet muligheten til å være meg selv.


Fra 2016 og frem til i dag, så har jeg bare blitt sykere og sykere. I dag er jeg fanget i sengen og er helt avhengig av hjelp. Jeg lengter etter et vanlig liv! Jeg har kjempet en tøff kamp mot en kropp som ikke vil fungere, men har også opplevd at hjelpeapparatet har sviktet meg og gjort meg mye sykere. Jeg har ikke fått hjelpen jeg har krav på fra kommune og helsevesenet, noe som blant annet har resultert i forverring av sykdom og utlagt tarm/stomi.


Jeg lengter inderlig etter å bli frisk og leve et vanlig liv. Jeg klamrer meg til håpet og håper at jeg snart blir bedre, om jeg bare holder ut og fortsetter å kjempe. Jeg lærer mye om meg selv, om andre og om verden av å være syk. Jeg vet mye jeg skulle ønske jeg ikke visste, men har også lært en del som jeg tror kan hjelpe meg i fremtiden - en fremtid som jeg håper er helt annerledes enn nåtiden.


Når Per-Herbjørn fra Askilfondet spurte om jeg ville designe mitt helt eget armbånd, ble jeg veldig rørt og glad. Det har vært så gøy å få utløp for litt kreativitet oppi alt det tunge. Det føles veldig spesielt og fint å ha mitt helt eget armbånd med et budskap jeg har valgt selv.


På armbåndet mitt står det "Hold fast! Drøm skal bli virkelighet".


Jeg har med "Hold fast" på armbåndet mitt fordi det egentlig er det jeg og de rundt meg gjør hver eneste dag. Vi er ikke alltid så "sterke", men vi holder fast i håpet, i hverandre og i troen på at det en dag skal bli bedre om vi bare holder ut, kjemper videre og ikke gir opp. Vi holder fast fordi vi håper at alle drømmene mine og våre en dag skal bli virkelighet.


Jeg måtte også ha med "Drøm skal bli virkelighet", som jeg har sagt til meg selv hver dag i flere år og som jeg også har inngravert på smykket mitt. Jeg trenger den påminnelsen og drivkraften det gir. Jeg er god på drømming, både på dag og natt, både gode dagdrømmer og mindre gode mareritt. Det er de gode drømmene og ønskene jeg håper skal blir virkelighet en dag, forhåpentligvis om ikke lenge. Det må jo snart være de gode drømmene sin tur -  nå har det vært mareritt lenge nok!


Vi håper at armbåndet og teksten kan bety noe for andre som er i vanskelige situasjoner også, uansett hva årsaken skulle være - som en påminnelse om å holde fast i håpet og troen på at livet en dag skal bli bedre.


Hoveddiagnosen min i Norge er alvorlig ME, men årsaken er en borrelia-infeksjon som ikke er behandlet. Jeg har testet positivt for borrelia i Norge og blodprøvene mine viser immunsvikt. Infeksjonen trenger å behandles, men det gjøres ikke i Norge. Derfor må jeg få hjelp fra utlandet. Jeg er i dag for syk til å reise noen plass, så behandlingen skjer foreløpig i Norge frem til jeg klarer å reise til utlandet. Halvparten av pengene som kommer inn vil gå til å dekke nødvendige behandlingsutgifter i Norge og utlandet og jeg vil donere eventuelt overskudd til ME-foreningen eller andre gode formål relatert til min sykdom, i samråd med Askilfondet. Den andre halvdelen går til Askilfondet, som bruker pengene på å glede barn på sykehus og andre i vanskelige situasjoner.


Jeg har ikke vært aktiv på instagram på en stund når jeg skriver dette. Det er på grunn av dårlig form og mange kamper mot hjelpeapparatet som har vært fullstendig overveldende, men jeg har tenkt å dele biter fra reisen min der fremover når jeg klarer det. Brukernavnet mitt er  - @gurokjakobsen


Tusen hjertelig takk til alle som vil støtte Askilfondet og meg ved å kjøpe armbånd.